søndag den 30. september 2018

Yellowstone

Yellowstone Nationalpark er især kendetegnet ved sine enorme græsstepper, hvor bla. store flokke af bison holder til og græsser. Desuden findes her gaffelantiloper og masser af hjorte. Sidste billede er fra Grand Canyon of the Yellowstone. 
Seneste mellemistid
Yellowstone Nationalpark er på størrelse med Sjælland og Fyn. Klimaet er noget af det mest barske i USA og overgås kun af det ekstreme Alaska. Vinteren varer i seks måneder med temperaturer ned til minus 50 grader, mange meter sne og hyppige snestorme. Sommeren er kort men intens og tør med hyppige og ganske voldsomme skovbrande.
Dyrelivet er spektakulært. Det er et af de bedst tilgængelige steder på hele jordkloden at opleve naturens vildskab på nært, uspoleret hold. Landskabet med sammenblandingen af åbne græsstepper og omfattende skovområder er sandsynligvis, som landskabet her i Europa så ud under den seneste mellemistid for cirka 110.000 år siden. Som et ekko fra en fjern fortid giver Yellowstone os et billede af verden, før den blev påvirket af mennesket.
Nationalparken er en del af det store Yellowstone-økosystem, der også inkluderer den spektakulære Grand Teton-nationalpark, der grænser direkte op til Yellowstones sydlige del. Hele det kæmpemæssige område fungerer som et intakt økologisk system med de nødvendige store græssere og rovdyr. Alt foregår på naturens præmisser uden jagt eller anden regulering.
Great Yellowstone Ecosystem er et af de sidste, store intakte økosystemer tilbage i den nordlige temperede zone.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar