søndag den 30. september 2018

Supervulkanen

Den vilde natur ER farlig, hvis ikke man har forstand på at færdes der. Med de rette forholdsregler og et godt kendskab til dyrenes adfærd er faren minimal og wow-faktoren er til gengæld helt i top, når man befinder sig i et område, hvor vildskaben for alvor råder!
SupervulkanenYellowstone er ikke kun westernlandskaber og vilde dyr. Da ekspeditioner i begyndelsen af 1800-tallet vendte tilbage fra Shoshone-indianernes land, troede mange, at historierne var fup, når de opdagelsesrejsende berettede om en magisk og vild verden af dampende varmtvandsbassiner, sprudlende gejsere og utrolige landskabsformationer.
Yellowstone er et af de største, geotermiske områder i verden. To tredjedele af verdens gejsere og varmtvandskilder findes her. Hovedplateauet ligger 2500 meter over havet og er krateret af en supervulkan, der senest eksploderede for 640.000 år siden.
Intervallet siden seneste udbrud svarer nogenlunde til intervallerne mellem de tidligere udbrud. Men ingen ved om, eller hvornår, Yellowstones supervulkan eksploderer igen. Og ingen ved med sikkerhed, hvad konsekvenserne er, hvis det sker. Ved sidste udbrud, blev det halve af Nordamerika dækket af et tykt lag aske.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar